Gezondheidscentrum de Zeemeeuw

FAQ

Aarzel niet om ons te contacteren indien u geen antwoord vindt op uw vragen.

Gezondheidscentrum de Zeemeeuw

FAQ

Aarzel niet om ons te contacteren indien u geen antwoord vindt op uw vragen.

Menu

Veel gestelde vragen

 • Hoe worden kinderen van gescheiden ouders ingeschreven ?

  Kinderen van gescheiden ouders kunnen ingeschreven worden, maar beide ouders moeten akkoord gaan, want als de andere ouder met het kind naar een andere huisarts gaat, is er geen terugbetaling van de mutualiteit.
 • Je verhuist, wat nu?

  Als je verhuist, laat het ons zo snel mogelijk weten, liefst nog voor de verhuis.  Verhuis je binnen ons werkingsgebied, dan passen we gewoon je adres aan.  Indien niet, dan zullen we je vragen om je uit te schrijven en verwijzen we je door naar een ander WGC of andere huisartsenpraktijk.

     
 • Wat als ik op vakantie ben en daar een arts nodig heb?

  Je betaalt de dokter zelf. Het attestje bezorg je aan ons en we betalen het terugbetalingstarief terug. Vakantie in het buitenland? Informeer je eerst bij je ziekenfonds. De terugbetaling door het ziekenfonds verschilt van land tot land.
 • Wat als je een specialist nodig hebt ?

  Een raadpleging bij de specialist wordt door het ziekenfonds terugbetaald. U kiest vrij welke specialist u raadpleegt. Voor een goede opvolging, vragen we om eerst de huisarts te raadplegen vooraleer u een afspraak maakt bij de specialist.
 • Wat na een ziekenhuisopname ?

  Bij een ziekenhuisopname vermeld je best dat je ingeschreven bent in een wijkgezondheidscentrum. Heb je nadien verpleegkundige zorgen en/of kinesitherapie nodig? Dan staan onze verpleegkundigen en kinesitherapeuten hiervoor in. Neem zo snel mogelijk contact op met ons. Indien u verpleegkundige of kinesitherapie krijgt van externe therapeuten, zonder akkoord van het Gezondheidscentrum, dan zijn deze kosten volledig voor de patiënt en zal de mutualiteit, alsook het Gezondheidscentrum niet tussenkomen.